Aanbod

Restaurant la Chope et le Pichet, heel lage huur!!

Categorie: Buitenland, Restaurants
Label: VERKOCHT!
Locatie: Villeton, Frankrijk

Ben je op zoek naar een avontuur in Frankrijk? Wil je je activiteit doorduwen of relaxed aangaan? Dit super leuke restaurant geeft je de mogelijkheid en is te huur tussen Toulouse en Bordeaux, nabij Marmande voor € 700,= huur per jaar!! (dit is geen schrijffout!)

Dit heel leuke totaal gerenoveerde sluishuisje aan het kanaal van de Garonne in Villeton Frankrijk is ter overname.

In dit gebied zijn er geen Covid-19 besmettingen en de exploitatie is daarom ook op geen enkele wijze beperkt. Sterker nog afgelopen maand juli was de beste ooit en augustus draait op hetzelfde niveau als vorig jaar. Het is dus in meerdere opzichten een risicoloze investering of mogelijkheid om in een prachtige omgeving en super leuk restaurant te exploiteren.

De huidige uitbaters zijn in 2009 in gesprek geraakt met de eigenaar van het sluishuisje de VNF (Voie Navigable de France), dit is eigendom van de Franse Staat en zij hebben zich tot doel gesteld om dergelijke sluishuisjes te conserveren en weer een functie te geven. Veelal, zoals ook in dit geval, wordt het ontwikkeld tot een restaurant. 

In 2011 was de renovatie gereed en dit in volledig beheer door de huidige uitbaters. Er staat nu een heel lief, knus restaurant met 28 zitplaatsen binnen en een overdekt terras met ook 28 zitplaatsen. Tevens is er in het pand een leuke woning gerealiseerd met twee slaapkamers en een moderne badkamer, op de zolder is een kantoortje gemaakt. De verbouwing/renovatie heeft met veel zorg plaatsgevonden waarbij de authenticiteit van het gebouw zo veel mogelijk bewaard is gebleven. Zo zijn de balkenplafonds en de schouwen allemaal in takt gelaten.

Katharina en Thierry bestieren het restaurant met zijn tweeën en houden daarom vast aan een maximaal aantal gasten van 26 per zit. Het restaurant is geopend van maart tot begin november op woensdag voor lunch, donderdag en vrijdag voor lunch en diner, zaterdag alleen voor diner en zondag alleen voor de lunch.

De ligging aan het “canal latéral à la Garonne”, het verlengde van het Canal du Midi, is een prachtige rustige plek waar toch relatief veel autoverkeer langskomt, maar ook fietsers en booten passeren hier de hele dag. Bordeaux en Toulouse zijn een uurtje rijden en het restaurant ligt op 5 minuten rijden van de afrit aan de A62. Het bedrijventerrein van Damazan ligt op 6 minuten, het kuurstadje Casteljaloux op 20 minuten, de bekende wijnstreek Buzet en Duras op 15 minuten en ook hier komen veel cliënten van.

Het restaurant staat zeer goed aangeschreven en scoort hoog op Tripadvisor, zo wordt het restaurant als op een na beste beoordeelt van alle 50 restaurants in Marmandais en staat het op nummer 22 van de 600 restaurants in Lot et Garonne. 

 De netto resultaten van het restaurant groeien nog ieder jaar, de groei zit met name in de gemiddelde besteding per persoon. De huidige uitbaters hebben gekozen om het restaurant in de huidige opzet zo’n 140 dagen per jaar te openen en 4 1/2 dagen per week, hier zit dus nog veel ruimte! 

Het gehuurde omvat het restaurant met keuken op de begane grond, met opslag private tuin, een grote schuur en de boven gelegen privé woning.

 De huurprijs voor het geheel bedraagt: € 700,= per jaar (dit is alleen mogelijk geworden omdat de uitbaters de volledige renovatie voor eigen rekening en risico hebben uitgevoerd) en het huurcontract loopt nog tot 30 november 2035!

 De prijs voor de overname van de aandelen inclusief volledige inboedel en inrichting van de SARL bedraagt: 199.000,=

Heeft bovenstaande uw interesse gewekt? Wenst u deze unieke plek te bezoeken? Neem voor nadere informatie contact op met Hans J.J.M. Festen. Bel +31 (0) 653 291 399 of mail naar hans@hevesta.nl.