Aanbod

Restaurant la Chope et le Pichet

Categorie: Buitenland, Restaurants
Label: Te koop
Locatie: Villeton, Frankrijk

Aan de oever van het kanaal van de Garonne, op een paar kilometer van Marmande en Tonneins, ligt dit prachtige volledig gerenoveerde sluishuisje. 

De huidige uitbaters zijn in 2009 in gesprek geraakt met de eigenaar van het sluishuisje de VNF (Voie Navigable de France), dit is eigendom van de Franse Staat en zij hebben zich tot doel gesteld om dergelijke sluishuisjes te conserveren en weer een functie te geven. Veelal, zoals ook in dit geval, wordt het ontwikkeld tot een restaurant. 

In 2011 was de renovatie gereed en dit in volledig beheer door de huidige uitbaters. Er staat nu een heel lief, knus restaurant met 28 zitplaatsen binnen en een overdekt terras met ook 28 zitplaatsen. Tevens is er in het pand een leuke woning gerealiseerd met twee slaapkamers en een moderne badkamer, op de zolder is een kantoortje gemaakt. De verbouwing/renovatie heeft met veel zorg plaatsgevonden waarbij de authenticiteit van het gebouw zo veel mogelijk bewaard is gebleven. Zo zijn de balkenplafonds en de schouwen allemaal in takt gelaten.

Katharina en Thierry bestieren het restaurant met zijn tweeën en houden daarom vast aan een maximaal aantal gasten van 26 per zit. Het restaurant is geopend van maart tot begin november op woensdag voor lunch, donderdag en vrijdag voor lunch en diner, zaterdag alleen voor diner en zondag alleen voor de lunch.

De ligging aan het “canal latéral à la Garonne”, het verlengde van het Canal du Midi, is een prachtige rustige plek waar toch relatief veel autoverkeer langskomt, maar ook fietsers en boten passeren hier de hele dag. Bordeaux en Toulouse zijn een uurtje rijden en het restaurant ligt op 5 minuten rijden van de afrit aan de A62. Het bedrijventerrein van Damazan ligt op 6 minuten, het kuurstadje Casteljaloux op 20 minuten, de bekende wijnstreek Buzet en Duras op 15 minuten en ook hier komen veel cliënten van.

Het restaurant staat zeer goed aangeschreven en scoort hoog op Tripadvisor, zo wordt het restaurant als op een na beste beoordeelt van alle 50 restaurants in Marmandais en staat het op nummer 22 van de 600 restaurants in Lot et Garonne. 

De netto resultaten van het restaurant groeien nog ieder jaar, de groei zit met name in de gemiddelde besteding per persoon. Gemiddeld genomen is het restaurant in de huidige opzet zo’n 140 dagen per jaar geopend, hier zit dus nog veel ruimte!

 Het gehuurde omvat het restaurant met keuken op de begane grond, met opslag en een grote schuur en de boven gelegen woning.

De huurprijs van het geheel bedraagt: € 700,= per jaar (Super laag omdat er wordt rekening gehouden met de uitgevoerde renovatiekosten) en het huurcontract loopt nog tot 30 november 2035!

De vraagprijs voor de overname van de aandelen van de SARL bedraagt: € 211.250,= + de bestaande schulden (momenteel ca. € 30.000,= maar hier wordt op afgelost).

Heeft bovenstaande uw interesse gewekt? Wenst u deze unieke plek te bezoeken? Neem voor nadere informatie contact op met Hans J.J.M. Festen. Bel +31 (0) 653 291 399 of mail naar hans@hevesta.nl.