Aanbod

Restaurant Au Coin des Bons Enfants

Categorie: Restaurants, Beleggingspanden
Label: VERKOCHT!
Locatie: Maastricht

In het Jekerkwartier ontdek je de echte verassingen van de stad. Zo vind je hier restaurant Au Coin des Bons Enfants.
 
Dit voormalige weeshuis dat na de Tweede Wereldoorlog door Jean Huysmans is gerestaureerd, doet al vanaf 1949 dienst als restaurant in het hogere segment. Destijds was Theo Koch de chef, hij maakte Maastricht volgens het Limburg Dagblad een culinaire stad.
 
In 1995 heeft de huidige exploitant het etablissement overgenomen. Na jaren in diverse sterrenrestaurants te hebben gewerkt had George Taselaar de ambitie hier een zaak neer te zetten met een goede keuken waar eerlijk gekookt wordt. Het gebruik van kwalitatief goede producten en moderne kooktechnieken maakte dat hij zich snel in de schijnwerpers plaatste.
 
In 2006 kreeg het restaurant voor het eerst een Michelin-ster. Inmiddels heeft het restaurant geen ster-classificering meer. Het restaurant wordt echter nog steeds geroemd door Michelin en GaultMillau.
 
Het Jekerkwartier in het historische centrum van Maastricht kent een rijke historie. Tot op de dag van vandaag is dit goed zichtbaar door het grote aantal historische kerken, kloosters, monumentale woonhuizen en delen van de eerste en tweede middeleeuwse stadsmuur. Door de vele pittoreske straatjes met kleinschalige winkels en horecagelegenheden kent de wijk een grote toeristische aantrekkingskracht. Vele studenten zijn, vooral in het Westen van het Jekerkwartier gehuisvest door de aanwezigheid van de universiteit en hogescholen in dit deel van de stad. De buurt staat derhalve bekend als het Quartier Latin van Maastricht.
 
Het restaurant zou met name door de ligging, midden tussen de economische faculteit, de rechtenfaculteit, het universitair bestuursgebouw van Maastricht University, de beroemde toneelschool, het conservatorium, de Jan van Eyck academie, diverse studentencafés, restaurants, romantische kleinschalige hotels en vlak achter het Vrijthof, ook een andere invulling kunnen krijgen. Met andere woorden, het wemelt er van de studenten en Universitair medewerkers. De universiteit groeit verder op de voormalige Tapijnkazerne om de hoek, waar momenteel verbouwd wordt. Tevens zijn er diverse nieuwbouwprojecten in het hoger segment gaande (Looiershof), hetgeen nog meer levendigheid in de buurt brengt. Meerdere concepten zullen hier prima slagen.
 
Het restaurant beschikt over circa 35 couverts in een ruime opstelling, of 50 couverts voor een groot gezelschap. Op de eerste verdieping bevindt zich een zaal met een capaciteit voor maximaal 36 gasten, deze wordt met name gebruikt voor besloten diners. De zaal is voorzien van een pantry waar de wijnkoelingen staan, airconditioning alsmede een werktafel om de gerechten af te maken voordat deze geserveerd worden.
 
De sfeer is klassiek, maar met een moderne twist. Chique maar niet afstandelijk, je voelt je er direct thuis. Het restaurant ademt een monumentale sfeer, maar oogt zeker niet stoffig.
 
Aan de achterzijde bevindt zich een heuse omsloten binnentuin. Zomers een geweldige plek om te lunchen of dineren, je waant je zo in Frankrijk. Aan de straatzijde bevindt zich eveneens een (gevel)terras.
 
Onder het pand bevindt zich een gewelvenkelder welke met name gebruikt wordt voor de opslag van wijnen en houdbare producten. Ook bevinden zich hier de technische installaties.
 
Boven de keuken is de bedrijfswoning gelegen, deze bestaat uit een woonkamer, drie slaapkamers, een badkamer, zolder en inpandige garage. Tevens heeft de woning twee terrassen, een aan de noordzijde en een aan de zuidzijde.
 
Boven de zaal van het restaurant bevindt zich nog een appartement met twee slaapkamers en een opslagruimte.
 
Financiële informatie
 
De vraagprijs voor de overname van de inventaris, handelsnaam en goodwill is op aanvraag.
 
De huurprijs bedraagt € 6.000,= per maand, dit is inclusief de bovengelegen bedrijfswoning en parkeergarage, exclusief btw.
 
Overname van het onroerend goed is eventueel bespreekbaar.
 
Voor verdere informatie en/of het maken van een afspraak bel je met Hans J.J.M. Festen: 06-53291399 mail; hans@hevesta.nl