Aanbod

Charmant boutique hotel nabij grootste skigebieden van Noorwegen en Zweden

Categorie: Buitenland, Hotels, Beleggingspanden
Label: Te koop
Locatie: Trysil, Noorwegen

Te koop in Trysil, Noorwegen, uitnodigend hotel-restaurant op circa 2.900 vierkante meter eigen grond met 19 hotelkamers.

 

Gelegen nabij het grootste skigebied van Noorwegen, aan de oostgrens van het land en ruim 100 kilometer ten noorden van Oslo wordt dit hotel-restaurant met zeer ruime parkeerplaats en tuin ter overname aangeboden. Het bedrijf is zowel in de winter als in de zomer geopend. Activiteiten: van langlaufen, skiën, (honden)sledetochten en sneeuwscootersafari’s in de winter tot wandelen, hiking, klimmen, zwemmen tot fietstochten tot over de grens met Zweden, gasten kunnen hier gedurende het gehele jaar genieten van de prachtomgeving in combinatie met tal van activiteiten. Om het af te maken liggen er op 18 km afstand een speciale fietsarena (mountainbike) en 18-holes golfbaan (Trysil). De skigebieden Stöten en Sälenfjället in Zweden liggen op relatief korte afstand.

 

Het hotel telt drie verdiepingen en beschikt over 19 kamers (4 eenpersoonskamers, 1 driepersoonskamer en 14 tweepersoonskamers). Daarnaast is het restaurant dagelijks tot 20:00 uur geopend en biedt plaats aan circa 58 gasten. Nadat het restaurant is gesloten kunnen de gasten nog nagenieten in de bar. Het hotel/restaurant biedt een huiselijke sfeer, waarin de styling, zowel qua inrichting als kleurstelling, door het gehele gebouw is doorgetrokken.

 

Op dit moment beschikt het geheel ook over een tweetal (privé) appartementen welke eventueel (beide) betrokken kunnen worden bij de verkoopruimte van het hotel. De appartementen zijn onderdeel van het aangebodene. De zolder is momenteel niet in gebruik (buiten het feit dat hier de luchtbehandelingsinstallatie is gelegen); dit biedt eventueel mogelijkheden tot verdere uitbreiding van het aantal hotelkamers. Uitbreiding op eigen grond is ook mogelijk. Ook is er nog een ruim souterrain, waarin de stookruimte, de technische ruimte, de wasserij, een skiberging en droogruimte en een aantal opslagruimten gevestigd zijn.

 

Het hotel is altijd goed onderhouden; volgens schema wordt er jaarlijks onderhoud gepleegd. Ook zijn er de afgelopen periode door de huidige eigenaren nog een aantal grote investeringen gedaan in zowel het pand als de inventaris. Een lijst met investeringen is beschikbaar. Naast de zichtbare kenmerken kent het hotel een zeer goede reputatie: maar liefst 10% van de gasten keert meermaals terug. Dit resulteert daarmee dan ook jaarlijks in goede resultaten.

 

In de afgelopen periode heeft Noorwegen bewezen een veilig land te zijn met een zeer lage besmettingsgraad in het aantal Corona-gevallen. Ook zorgt de staat goed voor haar inwoners, zo ook voor haar ondernemers. Tot op heden is het effect van de Corona-crisis financieel gezien dan ook zeer beperkt gebleven. 

Het dorpje waar het bedrijf gevestigd is, beschikt over een aantal kerken, een buurthuis, een buurtsupermarkt met postagentschap, een verzorgingshuis, kinderopvang en een lagere school alsmede een aantal (sport)verenigingen. De gemeente waartoe het dorp behoort, heeft circa 7.500 inwoners, maar beschikt over meer voorzieningen dan men normaal gesproken van een gemeente met dit inwoneraantal mag verwachten. Gezien de grote toeristenstroom beschikt Trysil over verschillende restaurants en bars, alsmede meerdere winkelcentra. Daarnaast zijn er voor de bewoners diverse scholen en is er een ziekenhuis met huisartsenpost. Er is een directe verbinding per openbaar vervoer van en naar Gardermoen (het belangrijkste vliegveld van Oslo), maar met de komst van vliegveld Scandinavian Mountains in 2019, op slechts 20 minuten afstand, is zowel de bereikbaarheid en daarmee eveneens de toeristenstroom alleen maar toegenomen. De komst van dit vliegveld, dat vanaf eind 2019 operationeel is, biedt tal van kansen voor Trysil en haar bedrijfsleven. Gemikt wordt op circa 100.000 extra bezoekers in het verzorgingsgebied. 

 

Kortom, dit hotel is de uitgelezen kans met het oog op toekomstige groei, maar biedt ook in de huidige situatie uitstekende zakelijke mogelijkheden. Vestiging voor inwoners uit de EU, en met name uit Nederland en België, verloopt over het algemeen vlekkeloos. Wonen in Noorwegen is veilig, de gezondheidszorg staat op een hoog niveau en men kent geen zorgverzekeringspremie. Opleiding voor kinderen is in principe gratis tot een bepaalde leeftijd, waarbij enkel een eigen bijdrage gevraagd wordt. Criminaliteit in dit gedeelte van Noorwegen is een woord wat nog in het woordenboek bijgeschreven moet worden.

 

Uitgebreidere informatie en expliciet financiële informatie over de exploitatie wordt alleen verstrekt aan kandidaten met aantoonbaar voldoende middelen om een dergelijke aankoop aan te gaan.

 

De vraagprijs van het geheel inclusief de bedrijfsinventaris, handelsnaam, website en goodwill bedraagt NOK 7.350.000,-, wat neerkomt op circa € 695.000,- (14/10/2020).

 

Voor vragen neemt u contact op met Hans J.J.M. Festen, email: hans@hevesta.nl of bel: +31 (0) 653291399