Aanbod

Café Havelaar

Categorie: Cafés
Label: Ter overname!
Locatie: Amsterdam Centrum (1012)

 Café Havelaar gelegen in de Voetboogstraat, nabij het Spui, Bloemenmarkt en de Kalverstraat is te koop.

 

Het café is zeven dagen per week geopend voor van 10:00 uur ’s morgens tot 3:00 uur ’s nachts en vrijdag en zaterdag zelfs tot 4:00 uur ’s nachts.

 

Het café is de thuishaven van veel vaste groepen studenten, maar wordt ook door niet studenten goed bezocht. Het is een echte studenten feestkroeg en de inrichting is hier ook volledig op afgestemd. Alles is degelijk en studentenproef ingericht.

 

De locatie in de Voetboogstraat, een smal verbindingsstraatje tussen het Spui en Heiligeweg, is de ideale locatie voor een dergelijk café. In deze straat bevinden zich veel horecazaken en wordt daarom goed gevonden door mensen die op zoek zijn naar een beetje vertier. Tegenover Café Havelaar ligt de beroemde frietzaak Vleminckx. Bij Havelaar kun je het frietje dat je bij Vlemickx hebt gehaald rustig zittend aan een tafel binnen of op het terras eten, uiteraard dien je wel een consumptie te nemen bij het café.

 

Het is echt een biercafé, de omzet ligt boven de 300 hectoliter per jaar! En deze stijgt nog steeds.

 

De bereikbaarheid is uitstekend, er bevinden zich zowel bus- als tramhaltes op slechts enkele minuten loopafstand. 

 

De huidige eigenaar drijft de onderneming sinds medio 2018 en heeft toen gekozen om zich te richten op de studenten als belangrijkste doelgroep. Dat is in korte tijd een groot succes gebleken, maar er zit zeker nog groei in de onderneming.

 

Het café is circa 100 mgroot is te bereiken via een geveltrap. Het pand heeft twee ingangen. Onder het café zit een ruime kelder voor de opslag van bierfusten en andere dranken. Het café beschikt over een ruime bar met achter de bar nog een bergkast voor de sterke dranken. Achter de bar is een trap naar de vide met een aparte bar. Deze ruimte wordt veelal door vrouwelijke studentenclubs (disputen, jaarclubs ed) gebruikt als een soort private bar.

 

Boven het café bevinden zich een tweetal woningen van ca. 35 mgroot. Deze zijn verhuurd. 

 

 

 

De huur omvat het gehele pand dus café inclusief de bovengelegen woningen. De totale huurprijs voor het pand bedraagt € 57.500,= per jaar. De woningen betalen in totaal € 18.000,= huur aan de exploitant van het café. 

 

De vraagprijs voor de overname van de inventaris, handelsnaam en goodwill bedraagt: € 299.000,=.

 

Heeft bovenstaande uw interesse gewekt? Neem voor nadere informatie contact op met Hans J.J.M. Festen. Bel +31 (0) 653 291 399 of mail naar hans@hevesta.nl.